Taaldag 2024: versterk je taalonderwijs met AI, motiverende werkvormen en teksten!

Inleiding

Ben je op zoek naar verrijkende inzichten en inspiratie voor je lessen Nederlands, Engels, Duits of Frans? Op de Taaldag geven we het woord aan deskundige lesgevers die graag hun expertise, kennis en onderwijservaringen met jou willen delen. Je wordt ondergedompeld in een 'taalbad' op jouw maat, in het fijne gezelschap van collega-taalleerkrachten. 

Diverse thema's staan op het programma, waarbij actuele tendensen, die ook aansluiten bij de minimumdoelen, extra in de schijnwerpers worden gezet.

In de huidige onderwijscontext is Artificiële Intelligentie niet meer weg te denken, maar hoe implementeer je AI effectief en kwaliteitsvol in het taalonderwijs? Tijdens de lezing van prof. Walter Daelemans word je meegenomen in dit intrigerende verhaal. Daarnaast exploreer je samen met experts de praktische toepassingen van AI voor jouw lespraktijk.

Onderzoek leert ons dat motivatie een belangrijke rol speelt in het leerproces van leerlingen. Tijdens de workshops verdiep je je in een waaier aan effectieve leerstrategieën en methodieken voor een activerende en motiverende taalles.

En hoe kan je de liefde voor taal en leesplezier bij je leerlingen aanwakkeren? Door literatuur, poëzie en verhalen tot leven te brengen in je lessen prikkel je de verbeelding, versterk je de taalvaardigheid en stimuleer je de motivatie om talen te leren. Laat je inspireren en ontdek de vele mogelijkheden om dit in jouw klas toe te passen.

Doelgroep

Leerkrachten secundair onderwijs Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Rondes

09:15 - 10:45 Ronde 1
11:15 - 12:15 Keynote
13:15 - 14:45 Ronde 2
15:00 - 16:30 Ronde 3

Praktisch

De code van deze studiedag is 23/TAL/998
Deze studiedag vindt plaats op 07-03-2024 in De Boogkeers.
Jouw bijdrage: 132 EUR.


We verwelkomen je graag vanaf 8u30 in de Boogkeers 

Adres: Boogkeers 5, 2000 Antwerpen (aan het Mechelseplein)

Digitale syllabus, lunch en dranken zijn inbegrepen in de deelnameprijs.


Inlichtingen bij: Gonda Peeters, 03 265 56 27, gonda.peeters@uantwerpen.be