CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Over CNO  Contacteer CNO

Boekjes voorjaar 2023
De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Het voorjaar van 2023 brengt opnieuw een ruim aanbod aan nascholingen voor iedereen in het brede onderwijsveld. Ontdek het aanbod op deze website of via de meest recente themaboekjes.

Wil je informatie van CNO op jouw maat ontvangen in je brievenbus of mailbox, lees dan hier hoe je jouw communicatievoorkeuren instelt!


Online bevraging over professionaliseringsbeleid bestemd voor schooldirecties

Door middel van een online bevraging willen we in kaart brengen hoe je jouw professionaliseringsbeleid vormgeeft. Het invullen van de vragenlijst duurt ca. 20 min. De verwerking en rapportering van de resultaten gebeurt in het kader van een masterproef met Prof. dr. Wouter Schelfhout en Els Tanghe als promotoren. Dit proces verloopt volledig geanonimiseerd.


Themadagen

Tijdens een themadag komen lezingen, workshops, rondes... aan bod binnen een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep. Onze eerstvolgende themadagen:

09-03-2023 Taaldag 2023
27-03-2023 ViP-dag: Vertrouwen in Personen - nascholing voor de vertrouwenspersoon
21-04-2023 Dag van het economieonderwijs 2023: De economische wetenschap in vraag gesteld
02-05-2023 Dag van het geschiedenisonderwijs 2023: Van interculturele contacten tot multiperspectiviteit
11-05-2023 Dag van de socio-emotionele leerlingenbegeleiding in het s.o. 2023
02-06-2023 Focus op OKAN: Themadag voor leraren, leerlingenbegeleiders, coördinatoren en leidinggevenden van OKAN-scholen (meer info volgt!)

In de kijker

Succesfactoren voor inclusief onderwijs: pas ze toe op jouw school 03-05-2023

Met zicht op het nieuwe leersteundecreet leer je in deze nascholing wat de cruciale factoren zijn om inclusief onderwijs succesvol te implementeren in je school. Je hebt de kans om vanuit het spinnenwebmodel te reflecteren op moeilijke casussen waar je met je team mee worstelt.

Lees meer

Tell me more! Using literature to start conversations in the English classroom 24-04-2023

How can using literature in the classroom make students see the world around them through “mirrors, windows, and sliding glass doors”? What kinds of questions can teachers ask to prompt students to express how a work of literature makes them think and feel? Teachers who want to use literature to promote spontaneous conversation in the secondary-school language classroom will find this session useful. 

Lees meer

Focus op OKAN 02-06-2023

Op 2 juni 2023 organiseert CNO de eerste themadag voor leraren, leerlingenbegeleiders, coördinatoren en leidinggevenden van OKAN-scholen.

Inspireren, motiveren en leren van elkaar zijn de sleutelwoorden van deze dag. Input van experten en doorleefde goede praktijken van verschillende scholen vormen de dubbele focus. Het is ontzettend fijn om te mogen rekenen op een bijdrage van zoveel verschillende scholen: TN Antwerpen, KOZI Merksem, PTS Maasmechelen, IMS Antwerpen, KS Diest en KA Hoboken. Alle aangeboden workshops willen jou als leerkracht, leerlingenbegeleider, coördinator, leidinggevende binnen OKAN (verder) versterken.

Lees meer

Nascholingsaanbod voorjaar 2023

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het voorjaar van 2023 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur,
maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Basisonderwijs

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?
Blijf je graag op de hoogte via een digitale nieuwsbrief op jouw maat?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' en/of 'Digitale nieuwsbrieven' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen

 


Lespakketten Klimaatlink

Op 25 oktober vond de lancering plaats van 4 lespakketten voor klimaateducatie in het secundair onderwijs. De voorstelling van de lespakketten vind je in deze video.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook de opname van het volledige evenement met inleidende sprekers van Stad Antwerpen, Stad Sint-Niklaas en Universiteit Antwerpen.

Meer informatie: www.uacno.be/22WET007A en www.uantwerpen.be/klimaatlink


Afstandsonderwijs bij CNO

In coronatijden heeft afstandsonderwijs een grote sprong voorwaarts gemaakt. De ervaring leerde ons dat afstandsonderwijs ook in de toekomst mogelijkheden biedt voor CNO-nascholingen.
Wat denk jij van nascholingen in afstandsonderwijs? Welke vormen van afstandsonderwijs verkies jij? Welke onderwerpen vind jij geschikt om via digitale weg te volgen? Laat het ons weten via dit formulier!


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.