Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 


Maak kennis met ons aanbod basisonderwijs voor het voorjaar via deze nieuwe, beknopte brochure!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Informatiebeveiliging bij jou op school: risicoanalyse en strategische aanpak - live online nascholing 27-04-2021

Informatiebeveiliging en digitalisering gaan hand in hand. Ook scholen digitaliseren, en je informatie beveiligen is het goedkoopst als je er rekening mee houdt van bij het begin. Waar zijn confidentialiteit, integriteit en beschikbaarheid van informatie het belangrijkst in jouw school? Hoe leer je leerkrachten veilig omgaan met digitale informatie? Wat kan je doen als er gevoelige foto’s van leerlingen circuleren op school? Hoe ontdek je dat iemand zonder toestemming toegang heeft verkregen tot proefwerken? Waarom is informatiebeveiliging een job van iedereen, en niet enkel van de IT- coördinator? Het hoeft allemaal niet veel te kosten, gewoon al weten waar informatiebeveiliging speelt op school, kan een groot verschil maken!

Lees meer

Muziek producen in de klas: let’s go digital! 21-05-2021

Streamingdiensten, sociale media, muziek gemaakt zonder instrumenten,…  De wereld digitaliseert en daarmee ook de muziek en de muziekles! Producers maken muziek aan sneltempo en dat lijkt zo gemakkelijk, maar hoe kan jij je leerlingen dat in de muziekles aanleren? Digitale muziekproductie past immers helemaal binnen de nieuwe eindtermen. Hoe kan je muzieksofware in de les implementeren? Kan je zelf al overweg met deze software? En met welke opdrachten laat je je leerlingen aan de slag gaan? Let's go digital!

Lees meer

Computationeel denken? Haalbaar in elk vak! (herhaling) - live online nascholing 27-05-2021

Computationeel denken’ is één van de nieuwe eindtermen. Te moeilijk? Think again! Spannend en uitdagend, dat zeker! Maar …  hoe kan dat concreet in jouw vak? En hoe verwerk je deze leerinhoud in een lesuur van 50 minuten? Je ontdekt toegankelijke opdrachten die in verschillende lesinhouden kunnen geïntegreerd worden. Deze nascholing biedt je concrete handvaten om deze transversale eindtermen in jouw eigen lespraktijk te integreren.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update 4 januari 2021


Het Centrum Nascholing Onderwijs blijft open. Wij blijven kwalitatieve nascholingen aanbieden met respect voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, docenten, cursisten en partners.

We bieden onze nascholingen zoveel mogelijk online aan. In uitzonderlijke gevallen kunnen nascholingen plaatsvinden via contactonderwijs, mét mondmasker in grotere lokalen. We brengen de ingeschreven deelnemers persoonlijk via mail op de hoogte.


Vragen?

Voor verdere vragen, contacteer ons via cno@uantwerpen.be. Het CNO-team zal je zo snel mogelijk helpen.

Dank voor je begrip.

Het CNO-team


Toolbox Geïntegreerde Leerlingenbegeleiding

Maak spelenderwijs werk van een krachtig beleid op leerlingenbegeleiding!

Het realiseren van inclusief onderwijs dat tegemoet komt aan de onderwijsbehoeften van alle leerlingen vraagt een krachtig beleid op leerlingenbegeleiding. Wil je samen met je collega’s het beleid op leerlingenbegeleiding in jouw school verder ontwikkelen? Dan is deze toolbox iets voor jou!

Deze toolbox omwat zowel inzichten als werkvormen. De kernfeiten van vier jaar onderzoek geven je nieuwe inzichten over inclusief onderwijs. Op basis daarvan analyseer je via concrete werkvormen het beleid op leerlingenbegeleiding in je eigen school. Dat doe je alleen of samen met je collega’s. De interactieve spellen maken meteen sterke punten en werkpunten zichtbaar. Tegelijk krijg je een beter zicht op je eigen rol en functioneren. Het resultaat? Concrete actiepunten voor meer en betere leerlingenbegeleiding in jouw school.

Klik hier voor meer informatie. Je kan de toolbox bestellen zolang de voorraad strekt.
Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking

De Leerstoel Onderwijsvernieuwing en -samenwerking organiseert in samenwerking met Antwerp School of Education (ASoE) en Centrum Nascholing Onderwijs (CNO) “Haalbaar en gedragen werken aan schoolontwikkeling in uitdagende tijden”, een professionaliseringstraject rond schoolleiderschap in de brede zin van het woord voor alle onderwijsmensen die hun steentje willen bijdragen aan het schoolbeleid.

Meer informatie op deze pagina.