Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Belangrijkste aspecten uit onderwijsregelgeving opgefrist met de modernisering SO als leidraad 08-10-2020

Als schoolleider word je verondersteld steeds op de hoogte te zijn van de actuele onderwijswetgeving en dit correct toe te passen binnen de gegeven ruimte. In de praktijk heb je wellicht het gevoel dat je niet weet of je alle kansen wel benut of ben je onzeker rond de correcte interpretatie van de aangeleverde teksten waardoor het gevaar ontstaat dat je onbewust fouten maakt.

Lees meer

Dyscalculie in de eerste graad van de B-stroom, hoe kunnen leerkrachten helpen? 18-09-2020

Dyscalculie bestaat, zoveel is duidelijk. Je wilt de betrokken leerlingen optimaal ondersteunen zonder het curriculum van je vak in het gedrang te brengen. In deze cursus tonen we hoe je dit, zo concreet mogelijk, kan aanpakken.

Lees meer

Energie heb je en kracht oefen je uit op! 14-10-2020

Wanneer leerlingen jouw klas binnenstappen, kennen ze de woorden energie, kracht en vermogen. Ze geven er een intuïtieve betekenis aan. Deze intuïtieve betekenis verschilt echter van de wetenschappelijke betekenis en dat is voor veel leerlingen erg verwarrend. In deze nascholing wordt de wetenschappelijke betekenis van deze begrippen uitgelegd en gespiegeld aan de intuïtieve betekenis die leerlingen eraan geven. Bovendien maak je kennis met lesmateriaal dat deze verwarring efficiënt opheldert.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update 31 maart 2020

Als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19-virus, zal geen enkele CNO-nascholing van het derde trimester doorgaan via contactonderwijs. Wij bieden waar mogelijk de geplande cursussen en themadagen aan via afstandsonderwijs. De overige nascholingen stellen we uit tot volgend schooljaar of hebben we noodgedwongen afgelast.

CNO brengt jou tijdig op de hoogte van de nieuwe afspraken voor de cursus waarvoor je je hebt ingeschreven. Het Centrum Nascholing Onderwijs bedankt je nu al voor je begrip.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Het CNO-team