Locaties

Je vindt de precieze locatie voor een cursus of studiedag in de bevestigingsmail bij inschrijving of in jouw persoonlijk CNO-portaal na aanmelding via https://cno.uantwerpen.be/nl/gebruiker/. Enkele dagen voor de start van de nascholing of studiedag ontvang je een herinneringsmail en -sms met de exacte locatie.

Hieronder meer informatie over de twee campussen van CNO, waar de meerderheid van onze nascholingen doorgaan: De Boogkeers (Antwerpen) en Campus Drie Eiken (Wilrijk).

 

De Boogkeers

 

 

Centrum Nascholing Onderwijs
Stadscampus - De Boogkeers
Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein)
2000 Antwerpen

 

Wij hebben GEEN PARKING maar er zijn heel wat andere slimme manieren om ons te bereiken. Je kan jouw route eenvoudig plannen via de routeplanner van Slim naar Antwerpen.  Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden met openbaar vervoer, fiets en auto.

Legende:

Openbaar vervoer
O1 - station Antwerpen-Centraal
O2 - premetrostation Diamant
O3 - premetrostation Meir
O4 - halte Sint-Andries
O5 - halte Nationale Bank
O6 - halte Mechelseplein
O7 - Steenplein (DeWaterbus)

Fiets
F1 - fietsknooppunt 58
F2 - Velo-station 084-Elzenveld
F3 - Velo-station 073-Maarschalk Gérard

Parkings (auto)
P1 - parking Oudaen
P2 - parking Nationale Bank
P3 - parking Arenberg


Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Met de trein

Om CNO te bereiken, neem je de trein naar het station Antwerpen-Centraal (O1). Je kan ons dan te voet bereiken in een 20-tal minuten of met de fiets in 8 minuten. Je kan ook de tram nemen: in het station volg je de pijlen naar het premetrostation Diamant (O2). Daar neem je tram 9 of tram 15 richting Linkeroever en stap je uit aan de halte Meir (O3). Van daaruit bereik je CNO in een 7-tal minuten.

Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan je tram 4 (richting Groenplaats) nemen tot halte Sint-Andries (O4), tram 10 (richting Wijnegem) of tram 1 (richting Luchtbal) tot halte Nationale Bank (O5).

Met de tram of bus

Neem de tram of bus naar één van de haltes in de buurt van De Boogkeers. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vind je op de website van De Lijn. De dichtstbijzijnde haltes zijn:

  • halte Meir (O3): tram 3 - 5 - 9 - 15
  • halte Mechelseplein (O6): tram 7 en tram 4 (vanaf 30/10/2023)
  • halte Nationale Bank (O5): tram 1 - 7 - 10, bus 13 - 14
  • halte Sint-Andries (O4): tram 4, bus 22 - 180 - 181 - 182 - 183

Hier vind je in de rechterkolom steeds de laatste netplannen van De Lijn.

Via de Schelde

De Waterbus vaart tussen Hemiksem en Antwerpen, met een aankomstplaats aan het Steenplein (O7). Meer info over afvaarten en tarieven vind je hier.

 

Met de fiets

Kom je met de fiets, dan kan je gebruik maken van onze ondergrondse fietsenstalling met laadpunten voor je elektrische fiets, ingang via de straat Vleminckveld.  Toegang tot deze fietsenstalling verkrijg je door aan te bellen en te melden dat je een nascholing of studiedag komt volgen bij CNO.

Stippel je route uit via deze routeplanner. De Boogkeers ligt vlakbij fietsknooppunt 58 (F1). Vanaf Linkeroever kan je gebruikmaken van de fietserstunnel of van het Sint-Annaveer om Rechteroever te bereiken.

Kom je met een Velo-fiets, dan zijn de dichtstbijzijnde Velo-stations 084-Elzenveld (F2) en 073-Maarschalk Gérard (F3).

 

Met de auto

Wij adviseren om gratis te parkeren op één van de Park & Rides rond de stad en de tram te nemen tot aan halte Meir (O3). Hieronder vind je een overzicht van de P+R’s met een rechtstreekse verbinding naar een halte in de omgeving van De Boogkeers.

  • tram 1: P+R Luchtbal - Zuid (halte Nationale Bank - O5)
  • tram 3: P+R Linkeroever – P+R Merksem – P+R Melsele (halte Meir - O3)
  • tram 5: P+R Linkeroever – Wijnegem – P+R Bosuil (halte Meir - O3)
  • tram 9: P+R Linkeroever – P+R Wommelgem (halte Meir - O3)
  • tram 15: P+R Linkeroever – P+R Boechout (halte Meir - O3)
  • tram 10: P+R Schoonselhof – Wijnegem (halte Nationale Bank - O5)

Kom je toch met de auto tot bij De Boogkeers? Wij hebben GEEN eigen parking ter beschikking.

Sinds 01/08/2023 kan je als bezoeker in het historisch centrum (dus ook in de buurt van de Boogkeers) niet langer parkeren op straat. Meer informatie hierover vind je hier.

Volgende openbare betaalparkings zijn het dichtst bij de Boogkeers gelegen: Oudaen (P1), Nationale Bank (P2) of Arenberg (P3). Alle informatie over de betaalparkings vind je hier.

Opgelet!

Een overzicht van alle wegenwerken in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/wegenwerken.

De Boogkeers ligt in de lage-emissiezone, vermijd een boete en check altijd jouw voertuig op www.sna.be/lez


(terug naar boven)


Campus Drie Eiken

 

Centrum Nascholing Onderwijs
Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk


Bereikbaarheid met fiets, openbaar vervoer en auto

De bereikbaarheid van Campus Drie Eiken met de fiets, het openbaar vervoer en de auto vind je op de website van de Universiteit Antwerpen. Informatie over eventuele wegenwerken wordt ook aangekondigd op deze website.

 

Parkeermogelijkheden

Parkeren kan op parking P2 (voor gebouw D) of parking P1. Deze parkings zijn vrij toegankelijk. Indien deze parkings volzet zijn, kan je gebruik maken van parking P4. Hier heb je een code nodig om de slagboom te openen.

 

Andere campussen en externe locaties

Op de website van de Universiteit Antwerpen vind je de bereikbaarheid van alle campussen.

Het Centrum Nascholing Onderwijs organiseert ook cursussen op externe locaties. Informatie over de bereikbaarheid daarvan word je steeds bezorgd.


(terug naar boven)