Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Van virtuele vriendschappen tot sexting: de online leefwereld van jongeren 03-12-2019

Lees meer

Praten 'met’ in plaats van ‘over’ elkaar 27-01-2020

Lees meer

Klasmanagement - Regisseer je klas! 31-01-2020

Lees meer


Serverproblemen na cyberaanval

Op 26 oktober 2019 was de Universiteit Antwerpen slachtoffer van een grote cyberaanval.  Ook de server van CNO werd hierdoor getroffen.  Daardoor waren onze website en webapplicatie 12 dagen niet beschikbaar.

Sinds kort is alles opnieuw online, maar gezien de uitzonderlijke gebeurtenis, is het mogelijk dat de webapplicatie nog niet volledig naar behoren werkt.  Deze wordt momenteel uitgetest.  Zodra alles weer bij het oude is, wordt een nieuwsbrief verstuurd naar alle scholen en naar alle cursisten met de optie "Nieuwsbrief" aangevinkt in hun profiel.

In tussentijd gaan de geplande nascholingen gewoon door, tenzij je daarvan expliciet verwittigd wordt!

Alvast bedankt voor je begrip!


CNO neemt deel aan 7de Europese CodeWeek

De Europese CodeWeek was dit jaar aan zijn zevende editie toe. Het initiatief wil programmeren zichtbaar, toegankelijk en aantrekkelijk maken voor jong en oud. Programmeren helpt je immers vaardigheden te ontwikkelen als computationeel denken, problemen oplossen, creatief zijn en samenwerken, belangrijke vaardigheden in het onderwijs van de 21ste eeuw.

Intussen nemen meer dan 70 landen deel aan de CodeWeek en duurt de week zelfs twee weken.  Ook CNO wil haar steentje bijdragen in het onderwijs van digitale vaardigheden met nascholingen voor leerkrachten van kleuter- tot hoger onderwijs en ontving daarvoor een certificaat van de Europese Commissie!

certificaat codeweek 2019


Interactief hoorcollege "Economie ontcijferd"

Tijdens ‘Economie ontcijferd’ ontdekken leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven.

'Economie ontcijferd' is een gratis initiatief van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen. De interactieve lessenreeks vindt vier keer plaats: op dinsdag 4 en donderdag 6 februari 2020, telkens in de voor- en in de namiddag.

Meer informatie vind je op deze webpagina of in de flyer.