Dag van het economieonderwijs 2019 - Durf Ondernemen - Eerste ronde workshops (13:45 - 14:45)

Keuze Lesgever
1.01 Groeigericht evalueren van competenties met CompassMe (VOLZET) Katrien Goossens

Vlajo is volop bezig met het ontwikkelen van CompassMe, een digitale evaluatietool om competenties van leerlingen op een groeigerichte manier in kaart te brengen. Momenteel wordt CompassMe uitgetest in 15 pilootscholen. Vanaf september 2019 zal onze evaluatietool beschikbaar zijn voor alle Vlaamse scholen. De bedoeling van CompassMe is om aan verschillende (vak)leerkrachten de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier aan de slag te kunnen gaan met het (formatief) evalueren van competenties, zonder al te veel planlast te veroorzaken. Tijdens deze workshop worden de bouwstenen van CompassMe kort toegelicht en kunnen de deelnemers al een eerste keer kennismaken met CompassMe.

Katrien Goossens, Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo)


1.02 Modernisering secundair onderwijs: aan de slag met ondernemerschap en ondernemingszin in de eerste graad Sarah Vrijdags

Jongeren vanaf de eerste graad al ‘goesting’ doen krijgen in ondernemerschap en ondernemingszin stimuleren? Daar helpen we je bij Vlajo graag bij!
Tijdens deze korte sessie lichten we je graag Kid@Bizz en andere programma’s toe om veilig, actief, projectmatig én leerplangericht aan de slag te gaan binnen de nieuwe brede eerste graad.

Sarah Vrijdags, Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo)


1.03 UNIZO Onderwijs & Ondernemen: jouw partner als leerkracht! Steven Wensel

Vanuit UNIZO Onderwijs & Ondernemen stimuleren we ondernemingszin en ondernemerschap binnen het onderwijs.
Hiervoor bieden we tal van projecten en ondersteunend materiaal aan waarmee leerkrachten  onmiddellijk aan de slag kunnen gaan.
Tijdens de workshop vliegen we erin, en maak je in 1 uurtje kennis met onze methodieken en projecten. Kortom: je gaat naar buiten met hands-on informatie op jouw maat die je onmiddellijk kunt implementeren in je lessen.

Steven Wensel, UNIZO O&O Adviseur Antwerpen


1.07 That’s the way the cookie crumbles Mieke Van Put

Koekebakkevlaaien uit Lier: volgens sommigen een lean start up, volgens de zaakvoerster een combinatie van een goed buikgevoel en een portie kritisch observeren. Na 3 jaar rolt de bal nog steeds, lopen er samenwerkingen en zijn er plannen om een atelier te bouwen. Tijdens deze sessie hoor je de romantische versie van hoe het begon en de nuchtere kant van de praktijk bij de opstart van een eigen zaak.

Mieke Van Put, zaakvoerster Koekebakkevlaaien


1.08 Electro-Industrielle: familiaal, Antwerps en duurzaam Bob Hendrikx

Electro-Industrielle is een Antwerps familiebedrijf dat al bijna 60 jaar opereert vanuit het hartje van de stad en steeds belangen van klanten en werknemers voorop stelt. Hierdoor creëert het een atypische manier van zakendoen. Voor de tweede keer in zijn geschiedenis gaat het bedrijf over in nieuwe handen en ook de opvolging  gebeurt op een atypische manier.
Een andere manier van zaken doen: het kan werken!

Bob Hendrikx, zaakvoerder Electro-Industrielle bvba.


Terug naar overzicht van workshops