Zoek een nascholing
Je bent hier:   Evaluatie van STEM, try and error and try again

Evaluatie van STEM, try and error and try again

De 21ste eeuw is een tijdperk van razendsnelle technologische evoluties waarin de mogelijkheden dagelijks blijven toenemen. Jongeren van vandaag moeten daardoor heel andere competenties hebben dan enkele decennia geleden.  Het 'traditionele' onderwijs is bijgevolg ook aan grote veranderingen toe. Er wordt aan de leerkrachten een andere manier van lesgeven, een andere didactische aanpak en ook een andere manier van evalueren gevraagd.

Programma

In het onderwijs van de 21ste eeuw wordt de leerling aan het denken gezet, mag de leerling proberen, mag de leerling falen, opnieuw proberen en opnieuw falen. Tijdens deze nascholing komt niet enkel de klassieke theorie met toetsen aan bod, maar worden eveneens onderzoeksopdrachten en de evaluatie van vaardigheden en competenties besproken. We nemen verschillende evaluatievormen onder de loep, we staan even stil bij het gebruik van rubrics om leerlingen te evalueren. 

Doelstellingen

De leerkrachten:

- maken kennis met rubrics en het opstellen ervan;

- kunnen rubrics gebruiken als een doelgericht, valide evaluatie-instrument;

- kunnen rubrics inzetten. 

Doelgroep

Leerkrachten STEM, natuurwetenschappen en techniek van de 1ste graad.

Begeleiding

Fatiha Baki is leerkracht Cognosco en STEM-verantwoordelijke binnen de Middenschool van GO! Geel. Zij is actief binnen verschillende netwerken zoals GO! for STEM, Vlaams Lerend Netwerk STEM, Scientix, GO-LAB → NEXT-LAB, Amgen teach en heeft een breed Europees netwerk dankzij de vele internationale contacten.  Momenteel werkt zij al meer dan 17 jaar binnen GO! Geel als leerkracht wetenschappen/techniek/STEM.  Ze geeft 'traditionele lessen', maar ook methode-onderwijs zoals Cognosco en STEM, van beide is zij ook medeoprichtster. Tijdens deze lessen brengt ze met veel enthousiasme en zelfgemaakte projecten de wetenschappelijke en technische materie over op de leerlingen. Verder is ze als Scientix ambassadeur op de hoogte van de meeste vernieuwingen in het Europese STEM-avontuur.

Praktisch

Cursuscode: 18/STM/020A

Drank en syllabus inbegrepen.

Beperkt aantal deelnemers!


Jouw bijdrage: 52 EUR.
Inlichtingen bij: Miet Oost, 03 265 29 79, miet.oost@uantwerpen.be

Mee te brengen door cursist

Elke deelnemer brengt een smartphone mee.

Datum Beginuur Einduur Locatie
woensdag 26 september 2018 14:00u 17:00u Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), lokaal D.042 (gelijkvloers)


Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Klik hier voor het huidige nascholingsaanbod.

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cno@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

IBAN: BE34 7350 0812 9190

BTW: BE 0257.216.482

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk

! NIEUW ADRES !
Stadscampus - De Boogkeers

Boogkeers 5
2000 Antwerpen