Bereikbaarheid

 

Het Centrum Nascholing Onderwijs organiseert cursussen op verschillende plaatsen, meestal binnen de locaties van de Universiteit Antwerpen. U vindt de precieze locatie voor uw cursus of studiedag via de bevestigingsmail bij inschrijving op uw persoonlijke CNO-portaal. Dat vindt u na aanmelden op http://www.uantwerpen.be/cno. Enkele dagen voor de lesdag ontvangt u een bevestigingsmail en -sms.

Routebeschrijving

Voor een overzicht van de routebeschrijvingen naar de verschillende campussen kan u terecht op de website van de Universiteit Antwerpen. U vindt er informatie over bereikbaarheid met de auto, het openbaar vervoer en de fiets.  U kan ook gebruik maken van de website Slim naar Antwerpen.  Deze site informeert u ook over werken of andere problemen. 

Wij raden u aan met het openbaar vervoer te komen.

 

Wegenwerken

LET OP! Momenteel zijn er op verschillende plaatsen rond de UA-campussen wegenwerken!

Hieronder vindt u informatie over deze wegenwerken en hun invloed op de bereikbaarheid van Het Brantijser (Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen) en Campus Drie Eiken (Universiteitsplein Wilrijk).

Het Brantijser

Vanaf 5 juni 2017 tot en met december 2018 vinden er grote werken plaats aan de noordelijke Leien, de zogenaamde ‘Knip van de Leien’, op een boogscheut van de locatie van het Brantijser. Ter hoogte van het Operaplein zullen de Leien noordwaarts tot aan de Italiëlei worden afgesloten. Dit zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van het Brantijser. Tijdens deze werken wordt de binnenstad opgedeeld in drie zones: Centrum Noord, Centrum Oost, Centrum Zuid. Het Brantijser ligt in zone Centrum Noord.

De voorbereidende werken in de loop van mei die hiermee gepaard gaan, zoals o.a. de heraanleg van de Paardenmarkt, zorgen nu al voor stroef verkeer in de Sint-Jacobsmarkt waar het Brantijser gelegen is. We raden je daarom aan je komst naar het Brantijser goed voor te bereiden en zoveel mogelijk alternatieve vervoermiddelen in plaats van de auto te gebruiken.

Park and Ride – voor een vlotte verbinding

Langs de verschillende invalshoeken van de stad liggen P+R-zones waar je je auto de hele dag gratis kan parkeren. Het zijn ideale locaties op een paar kilometer van het Brantijser om over te stappen op de bus of de tram. Je kan ook je (vouw)fiets meenemen in de koffer of gebruik maken van een van de fietsverhuurformules.

Alle informatie over de werken en de bereikbaarheidsplannen vind je hier. Het Brantijser ligt in zone Centrum Noord (lichtblauwe zone).

Via de website: www.slimnaarantwerpen.be kan je afhankelijk van je type vervoer de beste route uitstippelen.

Via de handige app Waze ben je ook steeds op de hoogte van de actuele verkeerssituatie.

Signalisatieplan

Signalisatieplan


Bereikbaarheid lokaal

Bereikbaarheid lokaal


Tramnet Antwerpen

Tramnet Antwerpen


Lage-emissiezone in Antwerpen vanaf februari 2017

Roet en fijn stof vervuilen de lucht en dat is slecht voor het milieu én voor de gezondheid. Een groot deel van die verontreiniging wordt uiteraard door auto’s uitgestoten. Daarom weert Antwerpen vanaf 1 februari 2017 de meest vervuilende voertuigen en wordt de binnenstad een lage-emissiezone (LEZ / milieuzone). Zo gaan we voor een betere en gezondere toekomst.

Houd er rekening mee dat het Brantijser gelegen is binnen de lage-emissiezone.

Plan je vanaf februari 2017 een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Mag jouw auto binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je je auto eerst registreren

Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden? Dan zal je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kunnen kopen. 

Of kom op een andere manier naar Antwerpen: 

  • Met de trein kom je aan in een van de mooiste stations van de wereld en ben je onmiddellijk in het hart van de stad. Van hieruit reis je zonder problemen naar je eindbestemming via tram, bustaxi of gewoon te voet.
  • Parkeer je auto op een van de talrijke park & ride-zones en stap over op de tram of bus. Zo ben je meteen verlost van mogelijke parkeerstress.

Surf naar deze website voor meer informatie.

 

Campus Drie Eiken

In 2017 en 2018 vinden er wegenwerken plaats in de Drie Eikenstraat, tussen het kruispunt met de Prins Boudewijnlaan en de brug van de E19.  Deze wegenwerken zullen een grote impact hebben op het verkeer naar en rond het UZA/UA. Lees hier meer over de omleidingen.

Met de auto
Er geldt éénrichtingsverkeer in de Drie Eikenstraat tussen de Prins Boudewijnlaan en de brug van de E19. Autoverkeer is enkel mogelijk van het UZA richting Edegem. De dienstafritten van de E19 naar het UZA blijven in beide richtingen open.  Er zijn géén fietsers toegelaten, zij moeten een aparte omleiding volgen (zie verder).

Noordelijke omleiding via R11 en Wilrijk

Noordelijke omleiding

Zuidelijke omleiding via Groeningenlei en Kontich

Zuidelijke omleiding

 

 

Met de fiets
De werf is onveilig voor fietsers. Fietsverkeer door de Drie Eikenstraat is daarom verboden in beide richtingen, voor het stuk tussen de Prins Boudewijnlaan en de E19.  Volg de aparte omleiding:

Omleiding fietsers


Met de bus
Het busverkeer van De Lijn is verstoord op deze lijnen:

  • De lijnen 130/131/135 worden omgeleid via Prins Boudewijnlaan en Groeningenlei en Doornstraat en rijden zo naar het UZA. UZA wordt de eindhalte (ipv Universiteitsplein Wilrijk).
  • De lijnen 140 en 141 worden omgeleid via de Prins Boudewijnlaan, R11 en Sint-Bavostraat. 

Voor de overige lijnen (17, 21, 180/181/182/183) gelden in principe de normale dienstregelingen.  Kijk voor de meest actuele informatie zeker op www.delijn.be

 

Parkeermogelijkheden

1. Het Brantijser (Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen) op de Stadscampus (CST)
Wie met de wagen komt, kan zeer beperkt gebruik maken van de gratis (nauwe) parkeergarage in Het Brantijser (ter hoogte van huisnummer 9). Let wel: het aantal plaatsen is erg beperkt! Wij kunnen je niet garanderen dat er steeds plaatsen vrij zijn. Bij aankomst schrijf u zich in aan de receptie van het Brantijser; vlak voor het buitenrijden ontvangt u aan dezelfde receptie een parkeerkaart om de parking te verlaten.
Er zijn andere betalende parkeergarages in de buurt.

2. Campus Drie Eiken (CDE)
Afhankelijk van het precieze gebouw voor de cursus kunt u de auto parkeren op parking 2 (voor gebouwen A-D) of parking 4 (voor gebouwen Q-S).  Voor parking 4 hebt u een code nodig. Die krijgt u enkele dagen voor de cursus toegestuurd. Er is ook Parking 1 mochten andere parkings volzet zijn.

3. Campus Groenenborger (CDG)
Op deze campus zijn twee parkings.

4. Campus Middelheim (CM)
Op deze campus dient u langs de straatkant te parkeren.